Thainyrkkeily Turku

Kuntoa hauskalla tavalla

Thainyrkkeily Turku

Thainyrkkeily
(thaiksi มวยไทย, muay thai thai boxing) on muinaisesta thaimaalaisesta sotataidosta, Krabi Krabongista kehittynyt kamppailulaji. Thainyrkkeily on pystyottelulaji, jossa tekniikkavalikoimaan kuuluvat erilaiset lyönnit, kyynärpäälyönnit, potkut, polvipotkut, kiinniotto- ja puolustustekniikat sekä pystypaini eli thaipaini. Matossa otteleminen ei kuulu lajiin. Ottelut käydään nyrkkeilykehässä kehätuomarin valvonnan ja arvostelutuomareiden ottelijoiden tekniikoiden arvostelun alaisuudessa. Thainyrkkeily rinnastetaan usein yleisemmin tunnettuun potkunyrkkeilyyn, mutta kyseessä on kuitenkin eri laji.
Potkunyrkkeilyn juuret ovat osittain karatessa, joka voi näkyä myös harjoitusmetodeissa ja -ympäristössä. Varsinkin länsimainen thainyrkkeily muistuttaa salikulttuuriltaan enemmän nyrkkeilyä. Ottelemisessa ero potkunyrkkeilyyn vaihtelee suuresti sovellettavien sääntöjen mukaan. Japanilainen potkunyrkkeily voi olla hyvinkin lähellä muay thaita, kun taas amerikkalaisessa potkunyrkkeilyssä ei sallita lainkaan kyynärpääiskuja, polvipotkuja tai potkuja vyötärön alle. Eurooppalaiset säännöt ovat näiden välimaastossa. Myös otteluerien määrä ja pituudet voivat vaihdella.
Thainyrkkeilyssä ammattilaisottelut otellaan viisi kolmen minuutin erää, kun taas potkunyrkkeilyottelussa eriä voi olla jopa 12. Thainyrkkeily on Thaimaan kansallisurheilulaji ja tärkeä osa maan kulttuurihistoriaa. Vaikka thainyrkkeilyn harjoittelu tähtää ottelemiseen, on lajista kehittynyt myös tehokas kuntoilun ja itsensä kehittämisen muoto. Suomeen aktiivinen thainyrkkeilytoiminta saapui 1990-luvun alussa Mustosen veljesten toimesta Turussa. Ensimmäisiä treenejä vedettiin Kupittaan urheiluhallilla.

Opetamme Saippua Center sekä alkeiskursseja, että edistyneempiä. Treeniajat ovat ma ja ke klo 18:00 – 19:15 ja ns. Drop-in tunti lauantaisin klo 13:30-14:45. Vetäjinä meillä toimii Ari-Pekka Keskinen ja Sari Kajarila. APlla on usean vuoden kokemus valmentajana ja Sari on ammatiltaan liikunnanohjaaja.

Thainyrkkeilystä englanniksi

Saippua Center
Artturinkatu 2
Turku, 20200

Puhelin: 044 2317594

Tervetuloa!